Wedstrijdploeg

onze wedstrijdmascotte
 
 
Jaarlijks worden er in het district Drenthe wedstrijden (officieel heet het vaardigheidsproeven) georganiseerd. Daar kunnen EHBO verenigingen uit de hele provincie aan mee doen.

De winnaar van de Drentse wedstrijden mag het district op de landelijke wedstrijden vertegenwoordigen. Tijdens de landelijke wedstrijden strijden ploegen uit de districten tegen elkaar.

Bij de districts- en landelijke wedstrijden worden kennis en vaardigheden van de deelnemende ploegen op diverse manieren getest. In een aantal ongevalsituaties wordt de kennis van o.a bewustzijn, botbreuken, kneuzingen, snijwonden e.d. getest.

 

Bij de EHBO vereniging hebben wij ook een wedstrijdploeg die door zeer enthousiaste leden wordt gevormd.

Ieder jaar wordt met veel enthousiasme en plezier meegedaan aan de districts- wedstrijden. Voordat er aan de wedstrijden meegedaan wordt, wordt er door de wedstrijdploegers een aantal keren geoefend.

 

In de afgelopen jaren heeft de ploeg ook meegedaan aan de landelijk wedstrijden, zo werd een keer een derde en een tweede plaats landelijk gehaald. In 2010 werd de eerste plaats bij de landelijke wedstrijden behaald.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Comments